Σφουγγάτο

Σφουγγάτο // Μύρισε καλοκαίρι

Γιατί το λέμε σφουγγάτο; Γιατί όταν μαγειρευτεί το μείγμα με τα αυγά δημιουργούνται πόροι και μοιάζει με σφουγγάρι. Κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό με βάση το κολοκυθάκι, μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο ή στο τηγάνι, τρώγεται και κρύο σαν πίτα. Εκτός από έναν υπέροχο ουζομεζέ είναι και ένα υπέροχο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε στην παραλία.

 

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες
300γρ φέτα
6 αυγά
δυόσμο
άνηθο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
100γρ τριμμένη φρυγανιά

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο «γυρίζουμε» σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια (αφού τα ‘χουμε αλατίσει) για 15 λεπτά περίπου μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, και σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την φέτα.

Ενώνουμε το μίγμα προσθέτουμε το πιπέρι και τον δυόσμο και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα στρογγυλό ταψί βάζουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας να «κάψει» .

Προσθέτουμε και το μίγμα το αφήνουμε πάνω στο μάτι 5 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα στον πάτο του ταψιού και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180°C στο φούρνο για 40 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!

Σφουγγάτο